lauantai 21. tammikuuta 2012

I'm back again!

Eli torstaina menin nyt tauon jälkee ekaa kertaa kunnolla ratsastin koko tunnin ja itse asiassa mentii ratsastuskoulu tunnille mukaa missä oli melkee kaikki meijän yksärit, eli päästiin siis hyvässä seurassa valvovan silmän alle. Mentii ensi käynnissä väistöjä uralta pois ja takas uralle, hyvin teki poika siihen nähhen miten vähän näitä on tehty! Sit mentii väistöä kans ravissa uraa pitki, ne on vähä huonja, mutta kun se on vaa se harjotuksen puute ja saatii myö pari hyvää askelta. Sitten muut teki semmosta laukka neliötä, jossa piti tehhä yks voltti päätyyn, mutta myö tehtiin tätä sitten ravissa, kun ei se laukka kuitenkaa vielä niin hyvä oo. Tuon tehtävän se teki iha ok, mie en vaa oo iha tyytyväine siihe sen kääntymiseen, aina voltit pullistelee liian isoiksi tai se karkaa reitiltä jos ei ole seinää tukena, ulkoapujen käyttö treeniä siis. Lopuksi tehtiin takaosakäänöksiä joissa poika osoittu olevansa luonnonlahjakkuus, nii hienosti se teki niitä. Tätäkin tehtiin siis neliöllä ja aina kulmissa piti kääntää takaosan ympäri. Kokonaisuutena olen erittäin tyytyväinen tuntiin eikä kylki vaivannut yhtään, onneks!

Eilen perjantaina ajattelin laskea Iivarin irti siihen tallin kentälle ja juoksuttelen sitä siinä. Aina ennen ku olen tehny tätä Iivarin kanssa niin poika on ollu iha niiku liinan päässä juoksuttas, eikä oo vetäny mitää ylimääräsiä spurtteja, no eilen se sit veti :D Pyysin sitä lähtee raville ja kun herra oli muutaman kierroksen ravannu, niin ehkä hän muisti että ainiin tässä nostettiin viimeeks laukkaa ja tää lähtee laukalle ja tekee semmosia söpöjä pukkeja siinä mennessään. Mie olin iha sillee WTF ja siinä yitin että Iivari pruu ei noin kovaa no eihä se auttanu vaa samasta päädystä uuvelleen sama juttu. Sitte siihe kentälle oli tuotu semmosia puun oksia tai runkoja mitälie hevosille purtavaks ku aamusin siinä tarhaa tallin lauma. No olin kyllä vetäny nää oksat keskemmälle ettei tuo urpo juoksis niihi, mutta juoksihan se silti niihi, onneks ei satuttanu ihteesä. Mie vaa katoin ihmeessäni sitä menoa siinä välillä nauroin ja välillä olin taas sillee ei noi kovaa hevonen :D Yritin ottaa sitä videolle mutta eihän kännykkä halunnu kuvata siinä pimeellä kentällä ja siinä videossa kuului myös sopimatonta kieltä, joten ehkä parempi että poistin sen ;) Tarpeeks juostuaan tyyppi juoksee miun luoksee ja pärskähtää tyylii näitkö mitä rallii vedin sitten ku lähin kävelee, niin tämä vaan kävelee perässä, sillee ei mulla mihinkää kiire ollukkaa.
Kännykä laatu, oli sitä oksaa iha kiva nakertaakki
Kännykkä <3 oksan nakerrus menossa, laitoin näi kakat kuvat ettei tulis täysin kuvaton postaus ;P
Tänään eli lauantaina ajattelin josko sitä jonkun hypyn ottaisi, kun siihenkin on annettu lupa, koska poika on nyt niin paljo laihtunut. Rukoilin ettei maneesilla olisi muita mutta olihan siellä yksi juoksutettava ja toinen ratsastuksessa ja juurikin nämä meidän ratsastuksen opettajat oli kyseessä. Ajattelin että en kehtaa niitten eessä hypellä ku se ei kauheen kaunista oo ja oisin muutenki vaa eessä, vaikka tietenki meidän pitäs johonki estealkeis tunnille varmaa mennä, mut anyway. Maneesin yhessä kulmassa oli ravi puomit, joidenka yli tämä juoksutettavan ollut hepo meni ensin ja sitten kun se lopetti niiden menemisen niin me kokeiltiin mennä niitä. Ekalla kerralla Iivari iski liinat kiinni ja katto ihan että mahoton tehtävä, noin monta puomia, joista osasta oli nostettu toinen pää ylös ja osa oli sitten kavalettina siinä. No sitten niistä mentiin käynnissä ja Iivari puotti melkee kaikki puomit, jes! Antti (siis se, joka juoksutti sitä hepoa) sanoi että myö tehtiin täyskaato, olin sillee juu nii tehtii ja mietin että kannattiko kokeilla. Äiti sai kasailla sen virityksen sitte takasin no nyt osasin varautua ja laitoin pohkeet kiinni ja jotenki niistä mentii. Yks väli taijettiin skipata ja hypätä siitä yli, mutta sitte seuraavalla kerralla astui hienosti joka väliin. Tultiin sitä myös toisesta suunnasta ja sitten se juoksutettava hevonen lähti pois, niin sanoin äitille josko hän voisi kääntää yhen esteen silleen keskihalkaisijan alle että mie tulisin sitä pääty ympyrällä. Eka tulin ravista sitä ehkä jonai 30 cm korkeena ja meidän hypyt onnistui varsin vaihtelevasti, välillä se teki hyvän hypyn hyvästä kohasta ja sitte seuraavaks lähettiiki hyppyyn aivan liian kaukaa. Sit vähä nostettii, ehkä johonki huimaa 50 cm ja sitä sit tulin laukassa siinä ympyrällä. Vasempaa kierrokseen meni hienosti oli aina oikeessa laukassa esteen jälkee ja teki suht hyvät hypytkii. Oikeessa kierroksessa oli hankalampaa se tuli aina väärässä laukassa alas vaikka mite yritin johtavalla ohjasotteella sitä ohjailla ja pitää pohkeet oikei, mutta kai miun istunta heilahti tai jotain, kun se ei kerta onnistunu. Pitää kattoo jos kehtais pyytää joati hyppy tunnin tynkää ni saisin vähä opastusta siltäkin saralta. Huomenna maastoilua ja ratsastuskoulun uuden ponin testi ajoa! Hei oli tullut muutama uus lukija, jippii huippua! Tekstejä saa vapaasti kommentoida ja ois tosi kiva jos kommentoisitte, onko toiveita tai jotai, teenkö varustepostausta tai video postausta mitä haluutte ?
Höntti kurkkii karsinastaan, känny laatu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti